Strotzbüsch ligt in het hart van de Vulkaan-Eifel, 20 km van Daun, Cochem en Wittlich te midden van romantische rivierdalen, ruige bossen en uitgestrekte hoogvlakten.

De Vulkaan-Eifel is onderdeel van het Rijnlands leisteenplateau, een middelgebergte. Het dankt zijn naam aan de vulkanische activiteit van duizenden jaren geleden die het landschap heeft gevormd. Je treft er ook nu nog de sporen van aan in de vorm van kraters, opborrelende gassen, lavaformaties en glasheldere maren (cirkelvormige kratermeren).

In de directe nabijheid van de Strotzbüscher Mühle komt uit een bron water van 19 graden omhoog waaraan geneeskracht wordt toegeschreven.

De Eifel heeft een adembenemende landschap dat uitermate geschikt is voor een actieve vakantie. De kleine weggetjes nodigen uit tot mountainbiken, fietsen en ontspannende wandelvakanties. Er zijn ook mogelijkheden voor wildwatersporten.  Daarnaast heeft de Eifel veel te bieden aan kunst en cultuur.  In de omgeving zijn middeleeuwse kastelen, waarvan de burchten in Alf, Cochem en Manderscheid de bekendste zijn. Ruim 1000 jaar eerder waren het de Romeinen die de Moezel bevoeren, op de hellingen wijn verbouwden en in de Eifel hun sporen achterlieten. De steden Treir en Koblenz zijn een bezoek zeker waard. Kortom een gebied om te ontdekken, om er verliefd op te worden en steeds terug te keren. Boek nu uw Camping Eifel en geniet van dit bijzonder stukje Duitsland.